Zdrowie na MAX
W MAX Burgers wiemy, że nawyki żywieniowe i preferencje smakowe są bardzo indywidualne, dlatego zawsze staramy się oferować urozmaicone menu, odpowiadające różnym potrzebom i pragnieniom naszych Gości. W MAX Burgers chcemy, aby wszyscy nasi goście mogli dobrze zjeść i dokonywać świadomych wyborów.
Zdrowe jedzenie
Coraz więcej naszych gości decyduje się na ograniczenie spożycia mięsa. I tak w 2016 roku wprowadzono na rynek naszą zieloną rodzinę, co oznaczało pięciokrotny wzrost liczby dań w naszym zielonym menu. Zainteresowanie było ogromne, a rodzina produktów Green stała się naszym najbardziej udanym wprowadzeniem na rynek w historii. Przez lata stale poszerzaliśmy menu o zielone opcje, które smakują równie dobrze, jak te zawierające mięso. W maju 2019 wprowadziliśmy na rynek Plant Beef, w 2023 wprowadziliśmy nasz zielony koncept Supreme Green, a w 2024 zaktualizowaliśmy naszą ofertę sałatek (link).
Zdrowe miejsce pracy i personel
Jesteśmy ważnym pracodawcą młodych ludzi na rynkach, na których jesteśmy obecni, dlatego chcemy przyczynić się do tworzenia miejsca pracy, w którym każdy odnajdzie się bez względu na płeć, pochodzenie etniczne, wiek itp. Każdy powinien czuć się dobrze, gdy jest z nami, niezależnie od tego, czy są pracownikami lub gośćmi. Nasi pracownicy muszą rozwijać się wraz z nami, zarówno jako jednostki, jak i w swoich rolach zawodowych. W MAX Academy prowadzone są kursy tematyczne, w których ważny jest duch MAX. Tutaj podkreślana jest jednakowa wartość wszystkich ludzi oraz to, jak postrzegamy pracę, którą wykonujemy i nasze otoczenie.
Sprawiedliwość na MAX
Chcemy działać na dobrej drodze dla świata, a dla nas w MAX Burgers chodzi o to, aby cała nasza firma przyczyniała się pozytywnie do społeczeństwa. Stać się zrównoważoną firmą w zrównoważonym społeczeństwie to długoterminowy cel. Chcemy również przyczynić się do równości społecznej i pomagać potrzebującym ludziom na całym świecie.
Włączające miejsce pracy
Praca z różnorodnością jest dla MAX sercem sprawy. Chodzi m.in. o umożliwienie zatrudnienia osób, które są daleko od rynku pracy, na przykład z powodu niepełnosprawności. Jednym z naszych sposobów na pozytywny wpływ w tym obszarze jest współpraca z organizacjami i instytucjami, które pomagają osobom, które mają trudności ze znalezieniem zatrudnienia. W naszych współpracach skupiamy się raczej na umiejętnościach kandydata niż na jego niemożliwościach.
Fair Distribution Fpundation
Od 2006 roku pewna część zysku netto MAX jest przeznaczana na pomoc w zmniejszeniu ubóstwa w krajach dotkniętych trudnościami. Aby chronić i zarządzać tym działaniem, powstała w 2009 roku Fundacja Równy podział. Każdego roku 7 do 10 procent zysku netto MAX jest przekazywanych na rzecz fundacji. Projekty, którymi zarządza lub które wspiera fundacja, mają na celu zaspokojenie podstawowych potrzeb ludzi dotkniętych trudnościami. Długoterminowo chodzi też o stworzenie równych warunków do samodzielnego utrzymania, ze szczególnym naciskiem na edukację oraz opiekę zdrowotną. Są to ważne elementy dla samowystarczalności społeczności i dla przełamania spirali ubóstwa.
Aby dowiedzieć się więcej o tym, jak pracujemy w tym zakresie, odwiedź stronę rattvisfordelning.se.
Zaangażowanie na MAX
Chcemy inspirować naszych gości, pracowników, dostawców, władze, liderów opinii i innych interesariuszy, aby byli częścią naszej podróży na rzecz zrównoważonego rozwoju. Zdrowie, sprawiedliwość i środowisko będą nadal stanowić nasz cel, kiedy będziemy się przemieszczać naprzód. Aktywne zaangażowanie jest ważne, aby nasze wysiłki przyniosły owoce.
Świadome wybory
Nasi goście są kluczowi dla naszej zdolności do wprowadzania zmian. Gość musi dokonywać świadomych wyborów, a naszym zadaniem jest umożliwienie tego. Mamy wiele zdrowych opcji i wiele posiłków o niskim wpływie na klimat na naszym menu. Od 2008 roku całe menu posiada oznaczenie klimatyczne, a w 2023 roku wprowadziliśmy nasz najnowszy zielony koncept: Supreme Green. Od 2020 roku w menu mamy kod kolorów, który ułatwia gościom wybór opcji zrównoważonych.