Chcemy być najlepszą siecią burgerów na świecie, poprzez uczynienie świata trochę lepszym. Chodzi zarówno o smak, jak i społeczeństwo.
MAX to nie tylko najstarsza wciąż istniejąca sieć burgerów w Szwecji, ale być może nawet w Europie - jesteśmy również ulubionym wyborem Szwedów z najbardziej zadowolonymi gośćmi. Od początku jesteśmy rodziną i planujemy pozostać w niej co najmniej przez cztery pokolenia. Nasz sposób przygotowywania i podawania jedzenia musi więc być bardzo długofalowy.
Z globalnej perspektywy MAX to bardzo mała sieć burgerów. Naszym celem nie jest być największym. Nasza ambicja polega natomiast na tym, aby być najlepszym dla naszych gości i dla świata. Nie tylko poprzez podawanie dobrych burgerów, ale również przez optymalizację naszych zysków i maksymalizację naszej wydajności zrównoważonej.
Wiemy, że jesteśmy częścią problemu w osiągnięciu zrównoważonego świata, tak jak reszta społeczeństwa. Dlatego pracujemy nad tworzeniem nowych konkretnych rozwiązań w czterech obszarach skupienia: Zdrowie, Sprawiedliwość, Środowisko i Zaangażowanie.
Food Planet Prize
Założyciel MAX, Curt Bergfors, stoi za największą nagrodą ekologiczną na świecie. Curt Bergfors Foundation została założona w 2019 roku. Misją fundacji jest wspieranie szybkiej transformacji globalnego zrównoważonego systemu żywnościowego. Wizją jest globalne bezpieczeństwo żywnościowe i zdrowa planeta.
Dowiedz się więcej na foodplanetprize.org
Fundacja Rättvis Fördelning
Od 2006 roku część zysku netto MAX jest przeznaczana na zmniejszenie ubóstwa w narażonych krajach. Aby zarządzać tą pracą, w 2009 roku powstała Fundacja Sprawiedliwego Podziału. Każdego roku 7-10% zysku netto MAX jest przekazywane na rzecz fundacji.
Dowiedz się więcej na stronie rattvisfordelning.org
Raport zrównoważonego rozwoju
Chcesz dowiedzieć się więcej o naszej pracy na rzecz zrównoważonego rozwoju? Przeczytaj nasz raport dotyczący zrównoważonego rozwoju. Aktualizujemy go co roku.
Przeczytaj raport zrównoważonego rozwoju tutaj
Analiza klimatu
Chcesz jeszcze bardziej zgłębić nasz wpływ na klimat?