Pomiń nawigację

MAX Premium Burgers na Białołęce – restauracja już otwarta!

01.02.2023 16:00 (Zaktualizowano 27.02.2023 16:09)

MAX Premium Burgers, szwedzka sieć słynąca z burgerów otworzyła kolejną restaurację! Miłośnicy burgerów, także tych w opcji wege zyskali kolejny punkt na mapie Warszawy. Oficjalne otwarcie odbyło się w środę 1 lutego o godzinie 10:00, podczas którego gości witał Richard Bergfors, CEO MAX.

Nowa restauracja, zlokalizowana w sąsiedztwie Factory Annopol to już 7. w aglomeracji warszawskiej i 21. w całej Polsce. To także pierwsza restauracja po prawej stronie Wisły. W stolicy MAXa znajdziemy również w Arkadii, Złotych Tarasach, na Wilanowie oraz w Babicach Nowych, Pruszkowie i Łomiankach

 

Nowy MAX na mapie Warszawy!

Nowy, warszawski MAX został otwarty przy ul. Białołęckiej 98 w bliskiej odległości od przystanków komunikacji miejskiej, stacji metra Bródno oraz trasy S8. W pobliżu znajduje się centrum handlowe Factory Annopol, liczne osiedla, sklepy, szkoły oraz obiekty sportowe.

- MAX to rodzinna firma, która pomimo tak wielu restauracji (187!), każde otwarcie traktuje jak ważne wydarzenie. Dlatego też o godzinie 10:00 symboliczną wstęgę przeciął Richard Bergfors, obecny prezes MAX. Chcemy być blisko naszych gości i dzielić z nimi te ważne, niezwykle ekscytujące chwile. Frekwencja była fantastyczna i ogromnie cieszy nas tak liczne przybycie! – komentuje Jerzy Jakubiak, Head of Development.

Lokalizacja nie została wybrana przypadkowo, bowiem nowa restauracja stała się pierwszą w mieście po prawej stronie Wisły. Jest to również punkt typu drive-thru, gdzie w wygodny sposób, przy okienku, możemy złożyć i odebrać zamówienie. Na gości czekają nowocześnie urządzone wnętrza, które zachęcają do spędzenia czasu z bliskimi.

Białołęcka restauracja posiada parking, na którym znajdują się 22 miejsca parkingowe, a letni ogródek zapewnia aż 34 miejsca siedzące. Natomiast wnętrza nowego MAX są gotowe do przyjęcia wielu grup głodnych burgerowych wrażeń, ponieważ w środku znajdziemy aż 70 miejsc siedzących. Zamówienie można złożyć w kasie, u obsługi, która chętnie udzieli pomocy w wybraniu odpowiedniej pozycji w menu lub w kasach samoobsługowych.

Restauracja otwarta jest 7 dni w tygodniu w godzinach: 07:00:00:00.

 

Menu na MAXa!

Co zjemy w nowej restauracji? MAX to kultowe burgery, których możemy skosztować zarówno w opcji z kotletem mięsnym, kurczakiem jak i opcjach wege: autorskim roślinnym Plant Beef i serem halloumi. Unikalna kompozycja Plant Beef sprawia, że choć na bazie białka roślinnego, wygląda i smakuje jak mięso. To kolejny ważny krok na drodze do ograniczenia wpływu sieci na klimat, jednak bez straty na jakości i smaku oferowanych produktów. Warto wspomnieć, że hitem polskich restauracji jest burger Frisco, którego smak doceniono w niezależnym teście smaków.

- MAX słynie z tego, że w menu znajdziemy klasyczne, dobrze już wszystkim znane, pozycje. Jednak staramy się też zaskoczyć naszych gości sezonowymi propozycjami. Otwarcie białołęckiej restauracji to okazja to spróbowania naszych 3 nowości: Korean BBQ ze świeżą kolendrą, Grand Chicken Parmesan z parmezanem sosem aioli lub też Classic ’68 podawanego z polską wołowiną. To jednak nie koniec,  a kolejne nowości już niebawem –  mówi przedstawiciel MAX.

To co wyróżnia MAX, to fakt, że na czele zespołu kulinarnego stoi Szef Kuchni, Jonas Mårtensson, który od 2007 roku bacznie przygląda się składnikom, szuka inspiracji i tworzy  menu. Doświadczenie zdobył w renomowanych restauracjach w Paryżu, Sztokholmie oraz w Szwedzkim Domu Królewskim.

Szwecja – to jej wszystko zawdzięczamy!

 Kolebką MAX jest Szwecja, bowiem to właśnie tam, w 1968 otwarto pierwszy lokal. Założyciele - Curt Bergfors i Britta Fredriksson włożyli w swoją pracę mnóstwo pasji, energii i nie bali się wyznaczać trendów.  Z upływem lat MAX stał się rozpoznawalną marką w całej Szwecji, a sukces, który osiągnięto, pozwolił na ekspansję marki w innych krajach, jak Dania, Norwegia i Polska. Dzisiaj, w 2023 roku, MAX jest siecią, która liczy 150 restauracji w Szwecji, a w sumie 187 we wszystkich krajach, w tym 21 w Polsce.

Pomimo tak dużej ekspansji, firma nadal jest rodzinnym biznesem, którą obecnie reprezentują synowie założyciela sieci - prezesem MAX jest Richard Bergfors, natomiast wiceprezesem jego brat, Christoffer Bergfors.

 Pozytywny dla klimatu!

 MAX  jest jednym ze zwycięzców Global Climate Action Award i jedyną europejską firmą wyróżnioną przez ONZ w kategorii „Go Climate Neutral Now”. MAX został doceniony za pozytywne działania na rzecz ochrony środowiska oraz innowacyjne rozwiązania biznesowe. Przy pozycjach w swoim menu umieszcza informację o śladzie węglowym, który został wyemitowany podczas produkcji danego dania.