Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta
15.06.2022 12:55 (Zaktualizowano 15.06.2022 12:59)Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta!
MAX Premium Burgers na dobre podbija polski rynek. Najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery otworzyła już drugi lokal w Poznaniu, a tym samym – siedemnasty w Polsce. Oficjalne otwarcie odbyło się 15 czerwca o godzinie 10:00.
– Cieszę się, że otwieramy naszą drugą restaurację w Poznaniu i siedemnastą w Polsce. Zbliża się nasze pięciolecie obecności w tym kraju. Od samego początku czujemy się tu mile widziani. Gościom smakują nasze burgery – zarówno mięsne, jak i te z zielonego menu. Rozwijamy się, a naszych restauracji stale przybywa – mówi CEO MAX Richard Bergfors.
Zainteresowanie ofertą szwedzkiej sieci restauracji w Polsce sprawia, że otwierają się kolejne lokale. Nowy poznański MAX jest zlokalizowany przy ul. Głogowskiej 236. Wnętrze charakteryzuje wyważony, skandynawski styl – typowy dla tej sieci restauracji. Stonowany klimat sali urozmaica ciepłe oświetlenie, które nadaje wnętrzu przytulnego charakteru. W sali konsumpcyjnej o powierzchni 136 m2 znajduje się 70 miejsc siedzących. Ogródek oferuje 58 kolejnych.
W lokalu znajdują się zarówno kasy tradycyjne, jak samoobsługowe (restauracja dysponuje aż pięcioma tego typu kasami). Goście zmotoryzowani mogą zamawiać i odbierać posiłki bezpośrednio do samochodu albo skorzystać z jednego z 28 miejsc parkingowych i zjeść wewnątrz restauracji.
Restauracje MAX słyną z tak zwanego „zielonego menu”, będącego wegetariańską alternatywą dla mięsnych propozycji. Sieć posiada w swojej ofercie przełomowy produkt bezmięsny – Delifresh Plant Beef. Jego receptura została stworzona na bazie białka roślinnego, dzięki któremu burger wygląda i smakuje jak mięso. Goście mogą zamówić także burgera z serem halloumi, a nawet takiego, w którym tradycyjna bułka została zastąpiona sałatą lodową.
MAX przykłada także dużą wagę do odpowiedzialności za środowisko naturalne. W 2019 roku został jedyną europejską marką nagrodzoną przez ekspertów ONZ w konkursie Global Climate Action Award w kategorii „Go Climate Neutral Now”. Firma nie tylko równoważy wydzielanie się dwutlenku węgla z całego procesu produkcji swojej żywności, ale idzie o krok dalej – wychwytuje ten odpowiadający kolejnym 10%.
Obecnie sieć zatrudnia ok. 6000 pracowników w ponad 170 restauracjach na terenie Szwecji, Polski, Norwegii i Danii. Pierwsza restauracja MAX Premium Burgers w Polsce ruszyła we wrześniu 2017 r. Dziś polska sieć liczy 17 lokali w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Radomiu, Gdańsku i na Śląsku.